Рѕe nuk duhet të shikoni shumë gjatë në ѕytë e një maceje

Shikimi për një kohë të gjatë i një maceje ka veti hipnotike. Macet janë të rrethuara nga misteri dhe mistika, kështu që janë shfaqur legjenda dhe bestytni të ndryshme për këto kafshë shtëpiake.

Misteret për macet filluan në kohët e lashta, kur njerëzit i lidhën këto krijesa me forcat e botës tjetër. Legjendat flisnin për lidhjen e padukshme të maceve me botët e tjera, të paarritshme për shikimin dhe mirëkuptimin njerëzor.
Njerëzit besonin se macet mund të kapnin dhe transmetonin informacion.

Besohet se sytë e maceve kanë veti hipnotike: ato shqetësojnë një person dhe e magjepsin atë, kështu që shikimi i një maceje për një kohë të gjatë, sipas disave është i rrezikshëm.
Sipas disa besimeve, macet nuk duhet të shikohen në sy sepse mund të çojnë në humbjen e energjisë vitale.

Besohet gjithashtu se macja ka aftësinë të parashikojë të ardhmen. Besohet se ajo do të shohë se çfarë e pret pronarin e saj. Duke parë në sytë e një mace, ju mund të ndryshoni të ardhmen, por askush nuk e di saktësisht se si.

Disa njerëz besojnë se një mace shndërrohet në një demon në momentin kur ju i ngulni sytë për një kohë të gjatë dhe se kjo pamje mund t’ju ​​çojë nga kjo botë në një tjetër