12 pacientë i mbijetuan tragjedisë në spitalin modular – ata u shpëtuan falë stafit mjekësor

Të gjithë pacientët që i mbijetuan tragjedisë së mbrëmshme kur në një zjarr në të cilin spitali modular i Tetovës u dogj për tokë, u shpëtuan falë stafit mjekësor, thotë doktor Ilber Besimi nga spitali i Tetovës, i cili është edhe nënkryetar i Odës Mjekësore.

“Sloboden Pecat” merr vesh se numri i saktë i të mbijetuarve pas zjarrit të mbrëmshëm që shpërtheu në spitalin modular është 12 dhe të gjithë ata janë shtruar në spitalin në Tetovë.

Informacioni fillestar zyrtar nga Ministria e Shëndetësisë është se ka 10 të vd ekur deri më tani, por jozyrtarisht, ky numër është më i lartë.

Në orën 21:02 të mbrëmjes së djeshme, u raportua se spitali modular në Qendrën Mjekësore të Tetovës ishte në flakë. Ekipet mbërritën në vend brenda pak minutash me 30 zjarrfikës dhe pesë automjete. Flakët janë lokalizuar në orën 21:30.

Trupat e vik timave të ngjarjes tragjike që shqetësuan publikun u transferuan në Institutin e Mjekësisë Ligjore në Shkup. Autopsitë e tyre do të zgjasin disa ditë, sepse këto janë procedura komplekse që kërkojnë një ekip më të madh.

Pesë prokurorë publikë do të përcaktojnë arsyet e ak sidentit që mori jetën e njerëzve.