A jane shqiptaret ANUAKI? (Nje Studim Serioz)

NEFILIM – Ky emer gjendet ne Zanafilla e Bibles ku flitet per vizitore nga Kozmosi ne kohen e Noes. Ne hebraish “nefel” do te thote ” i rënë, i zbritur” pra “ata qe zbriten”. Por Profesor Fulford ka nje tjeter opinion . Ai thote se “nefilim” vjen nga shqipja qe do te thote :” Në Fillim” pra nje grup Alienesh fillestare, antike qe kishin zbriten ne Toke ne kohen e Noes. Keta Aliene kishin krijuar “homo sapiensin” si nje specie inteligjente e avancuar.

Gjithashtu nje tjeter fjale ne rastin e shkaterrimit te Sodomes & Gomorres kemi 2 Engjej qe vizitojne Lotin, nipin e Abrahamit. Ne hebraisht “Malakim” do te thote “engjej” por edhe ketu Fulford aludon se historia ketu nuk ka sens kuptimi . MALAKIM , sipas Fulford vjen nga shqipja “mallkim” pra qe Zoti po “mallkonte” keto qytete per mekatet.

Ai thote se ne shqip “mallkim” formohet nga “mal-ikim”, pra” ikje ne male” ( t’marresh malet) gje qe kupton dhe arratisjen e Lotit neper male per ti shpetuar shfarosjes se Sodomes. Fulford merr shembuj te pafund dhe nuk i ndahet dhe Egjiptologjise. Fulford thote se dhe Egjiptianet e lashte ne gjuhen prifterore flisnin shqip. Ne alfabetin piktogram egjiptian ku paraqitej nje “Dore njeriu” , dora perfaqesonte germen “D”…..

Tjeter studjues potencial eshte Zakaria Zitkin, nje hebre rus, studjues i gjuheve antike dhe i planetit NIBIRU, qe pranon se gjuha shqipe me fjale nje-rrokeshe perkon me gjuhen shumere. Ne disa vepra te botuara nga Zitkin si :

1-Planeti i 12-te

2- “Rikthimi ne Zanafille.

3- “Kronikat e Tokes

Ka botuar dhe nje liber misterioz qe shume pak e dine , i titulluar : “Dhe Shqipja po vjen ” ne anglisht “And Albanian is Coming “. Cfare mesazhi tenton te percjelle Zitkin? E ka fjalen per planetit NIBIRU dhe gjuhen Shqipe si gjuhe çeles? Ne fakt NIBIRU apo NEBIRU nuk ka kuptim as ne hebraisht, as sanskrisht etj. Por shqipja tenton ta perktheje ne disa versione:
NE-BIR-RUJ ( NE Ruajme Gjenezen).

Ose NEBARIM ( NE MBARIM- NE Mbarojme ) punen e nisur, pra cdo 3600 vjet kur NEBIRU afrohet me cikle shkatrrimtare dhe i jep fund nje cikli kozmik.

Tjeter fakt misterioz eshte nje film i Hollivudit mbi ANUNAKI qe me vone u ndalua nga ELITA BOTETORE. Pse ky film u ndalua dhe nuk u shfaq ne ekran megjithese kishte pregatitur dhe “trailer”-in per reklamen e filmit. Cfare fakte do zbuloheshin qe do permbysnin opinionet boterore?

N.q.s. shqipetaret jane “anunaki” atehere Gjeneza jone vjen nga ylli SIRIUS sepse anunaket jane “siriusian”.