Aspirina Iufton kanсerin? Studimet britanike: Ka të dhëna inkurajuese, po vazhdojnë kërkimet

Ekzistojnë disa prova që aspirina mund të ndihmojë në parandalimin e disa llojeve të tjera të kancerit dhe të zvogëlojë rre zikun e përhapjes së tij. Por është shumë herët për të rekomanduar që njerëzit të fillojnë ta marrin atë.
Nevojiten më shumë kërkime.Një ekip në Trustin e Fondacionit Christie NHS, në Mançester, kanë filluar një provë me pacientët me kancer të gjirit trefish negativ.

Drejtuesja e ekipit Dr Anne Armstrong tha: “Jo të gjithë kanceret e gjirit i përgjigjen mirë imunoterapisë. Shpresojmë se prova jonë do të tregojë se, kur kombinohet me imunoterapi, aspirina mund të rrisë efektet e saj dhe mund të sigurojë përfundimisht një mënyrë të re të sigurt për të trajtuar ka ncerin e gjirit”, shkruan oranews.

Studimet mbi kafshët tashmë kanë treguar rezultate inkurajuese. Rreth 8,000 gra diagnostikohen me ka ncer të gjirit trefish negativ në Mbretërinë e Bashkuar çdo vit – një lloj kanceri i gjirit më pak i zakonshëm, por shpesh më agresiv që prek në mënyrë disproporcionale gratë e reja dhe ato me ngjyrë.