Besonte se mund të ringjallej si Jezusi, profeti vdes pasi qëndroi 3 ditë i groposur me dëshirë

Një pastor në Zambia ka vdekur pasi një përpjekje për të rikrijuar Ringjalljen e Jezusit dështoi dhe ai u la i lidhur dhe u varros nën tokë për tre ditë. James Sakara, 22 vjeç, u gjet i vdekur pasi u gërmua në qytetin e Zambisë, Chadiza, në provincën lindore të vendit. Sakara, pastori i kishës Sion në qytet, kishte bindur kongregacionin e tij se ai mund të ringjallej për tre ditë, duke imituar Jezu Krishtin dhe kërkoi që ai të varroset nën tokë.

Mediat lokale raportojnë se ai bindi tre anëtarë të kishës që të ndihmonin përpjekjen e tij të ringjalljes duke ndihmuar në gërmimin e një varri. Tre ndihmësit e tij i lidhën duart së bashku dhe e varrosën të gjallë, ku qëndroi për tre ditë. Pas kthimit për të gërmuar pastorin, kongregacioni i tij zbuloi trupin e tij të pajetë dhe u përpoq të zhvillonte rituale shpirtërore. Sidoqoftë, kur Sakara mbeti i pajetë, ndjekësit e tij e kuptuan se përpjekja e tij për ringjallje kishte rezultuar e pafrytshme. Nga tre anëtarët e kishës që dolën vullnetarë për të ndihmuar pastorin në rekreacionin e tij, njëri i është dorëzuar policisë. Dy asistentët e tjerë janë ende në kërkim dhe besohet se janë në arrati.

Sipas raporteve, pastori la pas një grua të re shtatzënë.