Brenda pak orësh/ Spanja regjistron dy vdekje nga LIJA E MAJMUNIT: Priten viktima të tjera!

Spanja ka konfirmuar vdekjen e dytë nga lija e majmunit, pasi numri i rasteve në mbarë botën vazhdon të rritet, ndërsa OBSH e shpalli sëmundjen një ‘urgjencë globale shëndetësore’. Ministria e Shëndetësisë konfirmoi vdekjen e dytë ditën e sotme, disa orë pas regjistrimit të vdekjes së parë.

Numri i infeksioneve në Spanjë u rrit në 4,298. Rajonet e Madridit dhe Katalunjës numërojnë më së shumti raste, përkatësisht me 1,656 dhe 1,406.

Të paktën 120 bartës të lisë së majmunëve kanë kërkuar shtrimin në spital në Spanjë, që përfaqëson 3.2 për qind të rasteve, pasi një ekspert p