Çifti i vogël paralajmërohet të mos ketë fëmijë – fëmijët e tyre sot mahnitin mijëra

27-vjeçari Charli Worgan është i gjatë vetëm 121 cm. Ajo vuan nga ajo që quhet “xhuxhizëm”. Burri i saj, Cullen, vuan nga një formë tjetër e xhuxhizmit, e cila ka bërë që mjekët t’i paralajmërojnë se çfarë mund të ndodhë nëse ata do të kenë fëmijë.

Charli u diagnostikua me akondroplazi, e cila është forma më e zakonshme e xhuxhizmit; Cullen vuan nga dysplasia gjeofizike, e cila është më e rrallë.

Meqenëse diagnoza e tyre vjen me shumë rreziqe, përveç shtatit të shkurtër, ata u paralajmëruan para se të donin të krijonin një familje.

Sipas Little Things, mjekët u thanë se kishin një shans 25% për të pasur një fëmijë me madhësi normale, dhe një shans të barabartë për të pasur një fëmijë që nuk do të mbijetonte.

Në vitin 2015, Charli mbeti shtatzënë me fëmijën e saj të parë. Më vonë atë vit, lindi vajza e saj Tilba. Ashtu si nëna e saj, ajo lindi me akondroplazi.

Pas lindjes së vajzës së tyre, familja krijoi një llogari në Instagram për të ndjekur udhëtimin e tyre, me ulje -ngritje.

Tilba shpejt u shndërrua në një vajzë të vogël të lumtur dhe plot gjallëri, e cila përfundoi duke magjepsur të gjithë përreth saj. Por nuk ishte gjithçka e lehtë. Në të vërtetë, çifti duhej të bënte një përpjekje për të rritur Tilba në mënyrë që ajo të mos ndikohej nga ngacmuesit.

Pavarësisht paralajmërimeve, çifti zgjodhi të kishte një fëmijë tjetër, i cili gjithashtu u diagnostikua me të njëjtën sëmundje si nëna e tij.

Familja shkrin zemrat e mijëra njerëzve me llogarinë e tyre në Instagram.

Ata aktualisht kanë mbi 300,000 ndjekës, dhe nëna Charli po përdor faqen për të hedhur poshtë paragjykimet për shtatin e shkurtër.

Ishte një slitë emocionues, momente dërrmuese të dashurisë dhe lumturisë, ne donim të kishim më shumë fëmijë dhe unë mbeta shtatzënë për herë të tretë. Dëshira për të mbetur shtatzënë përsëri dhe për të përjetuar përvojën përmes dhimbjes, të vjellave dhe të më vdesë si të isha përsëri 17 vjeç. “