E bujshme! Karantinë në shtator? Flet Zv.Ministrja dhe ngre alarmin

Një lajm që po qarkullon është se vendi yne rr ezikon të rimbyllet në karantinë nëse do kemi përhapje të gjerë apo varianteve të tjera, thonë se Shqipëria mbyllet në shtator

Eugena Tomini tha:Sigurisht që deri në këto momente Shqipëria ka mbajtur nivelin e masave të moderuara dhe cdo gjë është kryer në varësi të situatës epidemio logjike, indikatorëve, pozitivitetit, e njëjta linjë do mbahet edhe në vijim edhe përkundrejt Deltës që parashikohet të sundojë qarkullimin

Cdo element përkundrejt masave shrenguese varet në varësi të prezencës së Deltës, agr esi vitetit, e indikatorëve matës. Janë masa që ndryshojnë, situata është dinamike. Parasahikimet janë të gjitha parashikime asgje s’është e sigurt përkundrejt situatës epidemiologjike, ekspertë ndërkombëtarë s’janë të sigurt kundrejt parashikimeve, jemi duke ndjekur të njëjtën linjë e rekomandim si gjithë shtetet e botës.