E FRIKSHME, çfarë u ndodhi peshkatarëve, shfaqet ‘M0NSTRA’ e detit në mes të peshkimit (video)

Një grup peshkatarësh që kishin gjuajtur një pesh kaqen me grepat e tyre në brigjet e Florida po përpiqeshin ta ngrinin në barkë, kur vërejtën tre hije të fri kshme gjigante që vinin nga poshtë thellësive.

Në momentet e regjistruara në video shihet sesi peshk aqeni më shumë se 1.5 metra i gjatë gëlltitet nga krijesa gjigante para peshkatarëve të shtangur.

Peshqit gjigantë të thellësive të njohur në SHBA si ‘Golia e Atlantikut’ ose “grouper” kishin ndjekur kapjen e peshkatarëve.

Papritur një prej tyre ngrihet në sipërfaqe dhe e gël ltit peshka qenin me një kafshatë.

Një nga peshkatarët, 57 vjeçari John thote se nuk i beson syve kur peshqit m0nstër largohen me prenë e tyre në gojë dhe këpusin fijen e grepit.

“Ne ishim duke gjuajtur për pe shk aqen kur pa pritur tre golia nisën të silleshin poshtë barkës, duke pritur që kapja jonë të afrohej. Ato e kapën peshka qenin, e hëngrën, e morën poshte dhe këputën fijen. Po përdornim fije të testuar për 25 kg”.