Gjermania paralajmëron Kosovën: Ktheni tokën në manastirin e Deçanit

Ambasadori gjerman në Prishtinë Jern Rode deklaroi se ai mbështet plotësisht qëndrimin e shefit të misionit të OSBE -së në Prishtinë, Michael Davenport, se vendimi i Gjykatës Kushtetuese, i cili konfirmoi pronësinë e manastirit të Visoki Deçanit mbi 24 hektarë tokë, duhet të zbatohet, transmeton InfoShqip.

Rode e shkroi atë në llogarinë e tij në Twitter dhe vuri në dukje se afati për transferimin e tokës në manastir kishte përfunduar prej kohësh.

“Zbatimi i vendimit të Gjykatës Kushtetuese është shumë vonë,” theksoi ambasadori gjerman në Prishtinë.

Davenport lëshoi ​​një deklaratë të enjten duke thënë se ata e kuptojnë se situata në lidhje me manastirin është komplekse dhe se interesat e bashkisë duhet të merren parasysh.

Por që vendimi i Gjykatës Kushtetuese duhet të zbatohet.

Pesë vjet më parë, Gjykata Kushtetuese i konfirmoi pronësinë e tokës manastirit të Deçanit, por ajo nuk ishte regjistruar në kadastër si pronë e kishës.