‘Gratë duhet të dalin të paktën dy herë në javë me shoqet për të qenë mirë’

Të dalësh me shoqërinë të paktën dy herë në javë bën shumë mirë për shëndetin e një gruaje, konfirmoi Robin Dunbar, psikolog i hulumtimit në fushën sociale dhe të zhvillimit të Departamentit të Neuroshkencës në Universitetin e Oxfordit.

Kur takon një grup shokësh, është pothuajse e natyrshme që ata të ndajnë përvojat e tyre së bashku dhe të japin aq shumë për të liruar endorfinat e nevojshme që shkaktojnë mirëqenien dhe lumturinë. Megjithatë, ky hulumtues tha se kjo ndodh kur bëhet fjalë për një grup deri në pesë miq, pasi është treguar se kur bëhet fjalë për një grup më të madh, nuk ka gjasa të ketë situata qesharake që shkaktojnë mirëqenie dhe lumturi.

Një nga arsyet pse ai rekomandon që femrat të dalin të paktën dy herë në javë me shoqërinë e tyre është të heqin dorë nga stresi dhe të lënë mënjanë punët e përditshme, paragjykimet dhe presionin e punës që ndikojnë në shëndetin fizik dhe emocional.