Grekët dhe turqit “dhëmbë për dhëmbë” në Egje: Nxehen ujërat

Situata në Egje është “nxehur” sërish gjatë ditëve të fundit, pasi si pala greke ashtu edhe ajo turke akuzojnë njëra-tjetrën për provokim.

Në një video të publikuar në mediat greke, pretendohet se një anije e rojës bregdetare turke në Egje ka provokuar një roje plazhi në Farmakonissi.

Sipas autoriteteve greke, në orët e mëngjesit të së hënës, 25 korrik , një patrullë e rojes bregdetare turke ka kryer manovra të rrezikshme pranë një mjeti lundures të autoriteteve greke në portin e Leros.

Siç shihet edhe në video anija luftarake turke ka hyrë në ujërat territoriale greke duke provokuar rojën bregdetare.

/Abcnews.al/