Gruaja afgane lind në avionin e evakuimit, piloti bën veprimin e jashtëzakonshëm për t’i shpëtuar jetën (Pamje)

Një grua afgane, e cila po evakuohej nga Kabuli drejt Gjermanisë, ka sjellë në jetë fëmijën e saj në bordin e një avioni ushtarak. Lajmi është dhënë nga Komanda e Lëvizjes Ajrore të SHBA

Po ashtu bëhet e ditur se në momentin që gruas i nisën dhimbjet e lindjes, komandanti i avionit vendosi që të ulte mjetin e fluturimit për të rritur presionin e ajrit në aeroplan, duke ndihmuar në stabilizimin e shtatzënës. Mësohet se gjendja shëndetësore e nënës dhe të porsalindurit është e mirë.