Habit animalistja shqiptare: Të hash një kafshë është njësoj si të hash kushëririn tënd!

Keqtrajtimi i kafshëve është bërë një problem madhor në Shqipëri. Teksa shpesh raste specifike janë denoncuar nga organizata të ndryshme ose edhe persona specifik duket se ende asnjë gjë nuk ka ndryshuar.

Për shumë persona, kafshët janë qënie që nuk kanë asnjë ndryshim nga njeriu dhe duhet të trajtohen sa më mirë të jetë e mundshme.

Kështu mendon edhe animalistja Jonida Gjoka. Në një studio televizive ajo është shprehur se njerëzit duhet t’i duan kafshët dhe të kujdesen për to dhe jo t’i hanë.

“T’i preferon të hash një jetë kafshe, që është praktikisht një kushëriri jot, që ne me DNA jemi kaq afër me atë kafshë. Si mund të hamë ne kushëririn tonë”, wshtw shprehur ajo.