Ja në sa ora pritet të mbërrij sonte,asteroidi që mund të na bëjë të gjithëve milioner !!!

NASA po fillon një mision për të studiuar një asteroid që besohet se përmban kaq shumë metale të çmuara saqë të gjithë në Tokë do të ishin miliarderë. Pasuria që ky trup qiellor “mbart” vlerësohet në rreth 10,000 miliardë dollarë. Zbuluar në Mars të vitit 1852, 16 Psyche, është 200 kilometra i gjerë. Një shekull e gjysmë pas zbulimit, asteroidi do të jetë fokusi i projektit të NASA -s, i cili pritet të fillojë në gusht 2022.

Anija kozmike e Agjencisë Amerikane të Hapësirës duhet të mbërrijë në destinacion katër vjet më vonë, në fillim të vitit 2026. Ky do të jetë eksplorimi i parë i metaleve në vend të gurit dhe akullit, gjë që është praktikë e zakonshme në misionet në trupat qiellorë.“Ndryshe nga shumica e asteroidëve të tjerë që janë trupa shkëmbi ose akulli, shkencëtarët mendojnë se asteroidi 16 Psyche tipi M përbëhet kryesisht nga hekuri dhe nikeli të ngjashëm me ato që gjenden në Tokë,” njofton NASA.

Asteroidi ndodhet midis Marsit dhe Jupiterit. Ata zbuluan se sipërfaqja e asteroidit është të paktën 30 për qind metal, dhe shkëmbinjtë në sipërfaqe gjithashtu përmbajnë pjesë më të vogla metali. Bazuar në imazhet e bëra nga teleskopi Hubble, vlerësohet se vlera e metaleve të çmuar në asteroid është rreth 10.000.000.000.000 dollarë.