Ka vaksinuar shumicën e popullsisë, por po vdesin çdo ditë rreth 1500 veta nga coronavirusit

Amerika është vendi që ka vaksinuar shumicën e popullatës, por coronavorusi po merr shumë jetë atje. Çdo ditë numri i vdekjeve nga ky virus arrinë mbi 1500, ndërsa numri total në mbi 666 mijë vdekje, duke bërë që Amerika të jetë vendi në i afektuar në botë nga Covid 19. Kjo është përcjellë edhe me numër të lartë të infektimeve që shkojnë mbi 180 mijë në ditë, shkruan Kosova ime.

Ky numër i madh i rasteve po shkamtohet kryesisht nga varianti Delta, i cili është përhapur me të madhe edhe në vendin tonë.

Punët nuk i ka mirë as Britania e madhe që ka mbi 40 mijë raste çdo ditë, por numri i vdekjeve është 10 fish më i vogël se në Amerikë, pra në rreth 150.

Vendet tjera evropiane, të cilat kanë masa më të shtërnguara i kanë punët dukshëm më mirë.

Gjermania ka rreth 4000 raste të reja në ditë dhe rreth 40 vdekje.