LIVE/ Uragani Ida godet Luizianën, guvernatori: Jemi gati aq sa mund të jemi! (Video)

Uragani Ida u forcua në stuhinë e Kategorisë 4 me erëra që arrinin 240 km / orë. Kjo u raportua nga Qendra Kombëtare e Shteteve të Bashkuara për Uraganet.

“Uragani Ida ka zbritur në shtetin amerikan të Luizianës, me erëra me shpejtësi 240 km/orë dhe një stuhi potencialisht “katastrofike”, njoftoi Qendra Kombëtare e Uraganëve (NHC), raporton noa.al.

Mijëra njerëz kanë ikur. Ata që qëndruan janë këshilluar të strehohen në vend derisa të kalojë stuhia.

Autoritetet thonë se Ida do të testojë sistemet e reja për mbrojtjen nga përmbytjet – të njohura si livine – të New Orleans, të cilat u forcuan pasi Uragani Katrina vrau 1,800 njerëz në vitin 2005.

Aeroporti i New Orleans ka anuluar të gjitha fluturimet e nisura dhe të mbërritjes për sot, në funksion të mbërritjes së uraganit Ida, që është afruar në brigjet e Luizianës si një kategori 4 dhe në orët e ardhshme, pritet të jetë më i rrezikshëm.

“Uragani Ida ka zbritur në shtetin amerikan të Luizianës, me erëra me shpejtësi 240 km/orë dhe një stuhi potencialisht “katastrofike”, njoftoi Qendra Kombëtare e Uraganëve (NHC), raporton noa.al.

Mijëra njerëz kanë ikur. Ata që qëndruan janë këshilluar të strehohen në vend derisa të kalojë stuhia.

Autoritetet thonë se Ida do të testojë sistemet e reja për mbrojtjen nga përmbytjet – të njohura si livine – të New Orleans, të cilat u forcuan pasi Uragani Katrina vrau 1,800 njerëz në vitin 2005.

Aeroporti i New Orleans ka anuluar të gjitha fluturimet e nisura dhe të mbërritjes për sot, në funksion të mbërritjes së uraganit Ida, që është afruar në brigjet e Luizianës si një kategori 4 dhe në orët e ardhshme, pritet të jetë më i rrezikshëm.