Mërgimtarët hedhin mbeturinat rrugëve gjatë pritjeve në pikat kufitare

Mërgimtarë të shumtë këtë vit kanë ardhur për pushime verore në vendlindje.

Kohët e fundit pasi kanë përfunduar pushimet, shumë prej tyre po kthehen në vendet e punës në shtetet e Evropës.

Ndryshe nga disa ditë më parë, pritjet në disa pika kufitare, janë me orë të tëra, ndërsa kolona e mjeteve është me qindra metra.

Një fenomen që po shihet në pikat kufitare, është se nuk ka shporta të mbeturinave. Për këtë arsye shumë mërgimtarë po detyrohen të hedhin mbeturina rrugëve nga mungesa e tyre, shkruan tutje albinfo.ch.

Doganjerët thonë se kjo po ndodh në vazhdimësi dhe ka mungesa kontinjerësh.