Mjekët i dhanë 0% mundësi për mbi.jetesë, binjaket sfi.do.jnë çdo shance

Një nënë ka zbuluar se si binjaket e saj 17 muajshe sfi.du.an çdo sh.ans pasi mjekët u thanë se kishin 0% mundësi për të m.b. ije. t.uar.

Claire Mowforth mori lajmin nga mjekët se foshnjat e saj kishin oste.ogje.nez.ë im.perf.ekta (OI), së.mun.dj.en e eshtrave, kur ishte shtatzënë.

Skanerët treguan se binjaket kishin pës.ua.r th.ye.rje të kockave ndërsa ishin akoma në bark dhe mjekët paralajmëruan 34-vjeçaren dhe bashkëshortin e saj, Phil se nuk do ia dilnin mbanë.

Por kundër çdo sf.ide, Amelia-Grace dhe Hope-Elizabeth Mowforth lindën më 4 prill të vitit të kaluar dhe kishin 15 kocka të thy.e.ra secila.

Me Amelian që kishte 5 brinjë të th.y.er.a dhe Hope që peshonte vetëm 0.9 kg, mjekët thanë se sh.an.s.et e mb.ij.e t.es.ës ishin të pakta. Por binjaket nga Hull arritën t’ia dilnin sërish. Ato u kthyen në shtëpi me prindërit dhe motrën e tyre Grace, 4-vjeç, brenda 4 muajve.

Sidoqoftë jeta e tyre është shumë e vë.sh.tirë pasi vajzat rre.zi.ko.jnë të kenë fra.kt.ura sa herë që teshtijnë, rrotullohen ose ndryshojnë rrobat e tyre.

“Është sikur të jenë bërë prej qelqi,”-tha Mowforth. “Kishim frikë ti preknim ato sepse lëvizja më e vogël mund të rezultojë me një ko.ckë të th.y.er. Çdo gjë, nga teshtimat deri tek kolla, mund të shka.kto.jnë fra.kt.ura.”.