Mjeku shqiptar në Amerikë: VlRUSl zhduket për gjashtë javë nëse të gjithë qytetaret bejne kete gje..

Sipas mjekut shqiptar në SHBA, Skënder Murtezani, mjeti i vetëm mbrojtës për ta mposhtur koσrσonaviirusin është maska. Profesori i mjekësisë klinike në Cornell bëri të ditur se nëse bashkohemi për gjashtë javë νίίrυsί mund të zhduket.

“Që nga fillimi i intervistave të mia, disa e kanë quajtur dhe eksstreme mendimin tim që të përdoren maskat në mënyrë rigooroze”, ka thënë ai.

“Maskat ishin shpëtimi i vetëm deri sa të vijë vakssina. Po ashtu duke pasur parasysh se asnjë vakssinë nuk është 100 për qind e kurueshme, maska është e vetmja gjë që pengon përhapjen e νίίrυsίt.

Kjo sëmmundje përhapet nëpërmjet pështymës, të folurit, kollitjes apo teshtitjes dhe kujdesi i vetëm është maska”, tha ai.

“Maska është shpëtimi i vetëm në këtë moment. Propozova një gjë shumë të thjeshtë. Po të bëhemi bashkë për 6 javë nuk do t’i lejojmë vir usit të shumohet dhe faktikisht do të ishte vde kja e vir usit por duhet të jemi të një zëri nuk ka vend për politikën, të spekulohet dhe të kapen teoria të ndryshme”.

Lidhur me vendimin e qeverisë shqiptare, për ta bërë të detyrueshme mbajtjen e maskës edhe në rrugë, ai e quajti atë vendimin e duhur. “Iu them të gjithëve dhe qeverisë të mundohemi dhe të bëhemi bashkë të përdorim maskat për 6 javë. Unë premtoj se do të zhduket”, theksoi mjeku shqiptar në SHBA.