MSH: Νdërron jetë një fëmίjë 2-vjeςar. Ishte i ίnfektυar me K0VlD-19

Informacion shtesë për fëmίίjën e vdееkur 2 vjeς:

Klinika universitare për sëmundje tek fëmίjët deri tek Qendra për përkujdes social dhe deri tek SPB Shkup ka paraqitur rastin për fëmίjën dyvjeςar me histori të gjatë të sëmundjeve, i cili nga ana e familjes kujdestare është sjellur në gjendje të rëndë në Klinikën për fëmίjë, ku edhe përskaj përpjekjeve të mjekëve për ta shpëtuar, ka vdekur, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Bëhet fjalë për fëmίjë që ka pasur sëmundje të shumta. Para një vit i janë bërë disa intervenime kirurgjike. Fëmίja ka pasur edhe probleme tjera me ritmin e zemrës, ngecje në zhvillim, probleme me frymëmarrjen.

“Para pesë ditëve, 15 minuta para mesnatës është sjellur i dehidruar dhe i ftohur në Klinikën për fëmίjë. Nga familja kujdestare nuk janë dhënë kurrfarë të dhëna shëndetësore mjekëve dhe personelit mjekësor. Nuk ka pasur temperaturë por ka qenë i dehidruar, dhe i dobësuar. Për shkak të gjendjes kritike, mjekët menjëherë kanë reaguar drejtë shërimit intensiv. Analizat laboratorike kanë treguar anemi dhe parametra të dobësuara si pasoj e sëmundjeve që ka pasur.

Gjatë pranimit të fundit në klinikën e kirurgjisë pediatrike për shkak të kequshqyerjes dhe dehidratimit. Për shkak të protokolleve të K0VlD-19, pacientit të vogël i është bërë K0VlD-testi dhe i njëjti ka rezultuar pozitivë, informojnë nga Ministria e Shëndetësisë.