NASA josh alienët duke iu treguar njerëz lakuriq

Agjencia amerikane e hapësirës NASA po planifikon të lëshojë imazhe të njerëzve të zhveshur në hapësirë me shpresën për të joshur alienët që të na kontaktojnë.

Fotografitë nuk janë fotografi grafike të njerëzve të zhveshur, por një ilustrim i një burri dhe një gruaje të zhveshur pranë një përshkrimi të ADN-së, për t’u dukur më tërheqëse.

Shkencëtarët e NASA-s publikuan imazhin në një studim që është pjesë e një projekti të quajtur “Far në Galaxy” (BITG), qëllimi kryesor i të cilit është t’i dërgojë një mesazh çdo race aliene inteligjente që mund të jetë atje.

“Ftesa” do të ketë edhe një vizatim të sistemit diellor, duke nxjerrë në pah planetin prej nga është dërguar mesazhi së bashku me një hartë botërore dhe një listë të përbërjes dhe karakteristikave të Tokës.

Ai kishte gjithashtu detaje të një frekuence specifike nëse ndonjë alien dëshiron t’i përgjigjet mesazhit. “Mesazhi i përditësuar BITG është një grup sinjalesh radio që mbartin informacion bazë për njerëzimin dhe vendin dhe kohën tonë në galaktikën e Rrugës së Qumështit”, thuhet në studim.

Sipas shkencëtarëve, “përshkrimet e anatomisë njerëzore mashkullore dhe femërore” së bashku me ADN-në si “përshkrim fizik i dërguesve të një mesazhi kozmik do të ishin sigurisht me interes bindës” për çdo racë aliene.