Ndalohet alkooli në stadiumet e Katarit gjatë Botërorit, birra vetëm para dhe pas ndeshjeve

Stadiumet e Kupës së Botës në Katar do të jenë pa alkool, pasi shitjet e birrës do të lejohen vetëm jashtë stadiumeve para dhe pas disa ndeshjeve. Kupa e Botës e këtij viti është e para që mbahet në një vend mysliman me kontrolle të rrepta mbi alkoolin, duke paraqitur sfida unike për organizatorët e një eventi që shpesh lidhet me adhuruesit e pirjes së birrës dhe sponsora nga markat globale të prodhimit të birrës.

Tifozët e futbollit që drejtojnë Kupën e Botës FIFA në Katar janë paralajmëruar se nuk do të mund të pinë në stadiume gjatë turneut.

Në stadiume, planet janë ende duke u finalizuar, por diskutimi aktual është që të lejohen tifozët të pinë birrë pas mbërritjes dhe kur largohen nga stadiumi, por birra nuk do të shërbehet gjatë ndeshjes ose brenda stadiumit.Rreth 1.2 milionë njerëz pritet të udhëtojnë në Katar për turneun botëror të futbollit. Pirja e alkoolit në vende publike është e paligjshme në Katar. Dehja në publik është e paligjshme dhe fansat që pinë shumë përballen me ndjekje penale dhe burgim. Tifozët në Kupën e Botës në Katar do të jenë gjithashtu në gjendje të blejnë birrë gjatë periudhave të kufizuara në pjesë të caktuara të “fan-zone” në parkun Al Bidda në Doha. Ndryshe nga “fan-zonat” e mëparshme të Kupës së Botës, birra nuk do të shërbehet gjatë gjithë ditës, por në kohë të kufizuara. Alkooli do të jetë gjithashtu i disponueshëm për 15,000 deri në 20,000 tifozë në një cep të papërdorur të Doha Golf Club, disa kilometra larg stadiumeve dhe zonës kryesore të tifozëve. Vizitorëve u ndalohet të transportojnë alkool në Katar, alkooli mund të blihet nga vizitorët në Katar në një sërë hotelesh dhe klubesh të licencuara, ku një litër birrë mund të kushtojë 15 £.