Ndoshta nuk e keni ditur: Ja çfarë ndikimi ka kafeja te ѕ*kѕi

Kafeja është një pije me të cilën shumë njerëz e fillojnë mëngjesin – na zgjon, ndikon në disponimin tonë dhe shpesh është një justifikim për dashurinë, familjen dhe takimet e tjera. Ja pse kemi nevojë për kafe dhe si lidhet me se ksin.

Nëse jeni adhurues të kafesë, nuk keni nevojë për arsye shtesë për të shijuar një ose më shumë gota me këtë pije të mrekullueshme çdo ditë.
Kafeja është e lidhur me dëshirën për seks dhe megjithëse nuk është kurë për epshin e ulët, një filxhan para se ksit mund të bëjë diferencën.
“Duhen 15 minuta deri në 2 orë për të parë reagimin e kafesë ndaj trupit. Prandaj, koha është një element i rëndësishëm ”, shpjegon se ksologia dhe nutricionistja Satori Madrone.

Sipas hulumtimit të kryer në Universitetin e Teksasit në 2010, kafeina mund të ndikojë në nivelin e zgjimit. Ndërsa rrjedha e gjakut dhe pulsi rriten, rriten ndryshimet në zonën gjenitale. Sidoqoftë, se ksi nuk është vetëm çështje humori fizik, por edhe mendor.
Mosfunksionimi erektil zvogëlohet
I njëjti hulumtim tregoi se 2-3 filxhanë kafe në ditë ndihmojnë në zvogëlimin e problemeve të meshkujve, ndërsa rrisin testosteronin.

Zvogëlon stresin
Nëse pini kafe në moderim, mund të zvogëloni efektet negative të stresit afatgjatë.
Kjo, nga ana tjetër, do të thotë që kafeja ju ndihmon të relaksoheni dhe të shijoni se ksin shumë më tepër.

Kafeja përmirëson performancën sportive
Një studim i vitit 2017 zbuloi se çiklistët që konsumuan kafeinë para garës kishin rezultate më të mira se ata që pinin vetëm ujë.
Zvogëlon lodhjen dhe rrit aftësinë për t’u përqendruar dhe për t’i kushtuar vëmendje.
Se ksi nuk është një sport fitues i medaljeve, por kërkon qëndrueshmëri fizike.