Në Kosovë po ndërtohet edhe një xhami e madhe, do të jetë super moderne

Xhamia më moderne në Kosovë pritet të ndërtohet në fshatin Gaçkë të Ferizajt.

Sipas projektit xhamia do të ketë hapësira për të pame, hapësira për ngrënje, kuzhina, abdes’haneja dhe tualetet për meshkuj e femra si dhe kapella dhe hapësira për pastrimin e të vdekurve, bibloteka dhe leximorja, klasët e mësimit, zyre për nevojat e grave si dhe një zyre për nevojat e xhamisë.

Poashtu në katin përdhesë xhamia ka në përmbajtje parahyrjen, erëmbrojtësin (shfrytëzimi dhe si hapësirë për namaz), zyren e imamit, hapësirën e madhe për faljen e namazit, ndërsa në katin e parë do ketë vetëm hapësirën për faljen e namazit.

Hoxha Ardian Sejdiu do të jetë imami i kësaj xhamie.