Nënat afgane hedhin fëmijët në telat me gjemba për t’i nхjerrë jaѕhtë vendit: ‘Ѕhрëto fëmijën tim’

“Nënat ishin të dësh përuara, ata u rrahën nga talebanët. Bërtisnin, ‘shpëto fëmijën tim’ dhe na hodhën foshnjat. Disa nga foshnjat ranë në tela me gjemba. Ishte e tme rrshme ajo që ndodhi. Deri në fund të natës nuk kishte asnjë njeri mes nesh që nuk po qante,” tha një oficer që ndodhej në aeroportin e Kabulit për The Independent.

Skenat e dhu nës brutale u shp alosën në njërën nga rrugët për në anën ushtarake të aeroportit të Kabulit nga ku mijëra njerëz, po transportohen për siguri në SHBA, Britani dhe shtete të tjera, ku përfshihet edhe vendi ynë.