Ngjarje e rëndë/ Dikush kishte lënë hapur kafazin, tigri shqyen dhe i merr jetën një vajze 21-vjeçare

Tme rr për një vajzë në një kopsht zoologjik të Amerikës së Jugut pasi humbi jeten trag jikisht e su lmuar nga një tigër që doli nga kafazi i lënë hapur nga dikush prej stafit përkujdesës.

Tr agjedia e tme rrshme ndodhi fundjavën e kaluar në një park safari në Kili ku v ikt ima punonte si sanitare.

Sipas autoriteteve lokale, vajza 21-vjeçare, Catalina Ibarra që shikoni në foto, ishte ngarkuar të pastronte rrethimin para kafazit të tigrit kur ndodhi aks identi.

21-vjeçarja kishte shkuar në zonë për të kryer detyrën, por dikush e kishte harruar derën e kafazit të hapur, kështu që tigri u hodh jashtë dhe e su lmoi, duke e v r arë atë.

Sipas raportit të ekzaminuesit mjekësor, gruaja u kafshua në qafë nga tigri dhe vd iq praktikisht në vend.

Një hetim mbi vd ekjen tr agjike të Catalina u hap menjëherë për të konstatuar dinamikën e saktë të fakteve dhe çdo dështim të sistemeve të sigurisë të kopshtit zoologjik safari të Rancagua, në qytetin kilian me të njëjtin emër.

Sipas asaj që u konfirmua nga e njëjta strukturë, asnjë nga detyrat e 21-vjeçares nuk përfshinte kontakt të drejtpërdrejtë me ndonjë prej kafshëve, kështu që pastrimi duhej të bëhej me tigrin e mbyllur në kafaz.

I pu shtuar nga polemikat mbi një vd ekje sa të tme rrshme aq edhe absurde dhe i akuzuar për neglizhencë, drejtori administrativ i parkut tha se një grup punëtorësh nga ky kopsht zoologjik kishin hapur me qëllim kafazin e tigrave në kundërshtim me protokollin, duke e lënë atë të hapur.

Një koleg i 21-vjeçares tha se punonjësit e tjerë e dinin, por askush nuk e kishte paralajmëruar vajzën e re se ishte zakon i disa rojeve të linin kafazin e tigrit hapur dhe se duhej mbyllur para pastrimit.