Një asteroid më i madh se Burj Khalifa do të kalojë afër Tokës sot

Asteroidi, i cili udhëton me një shpejtësi prej 94.000 kilometra në orë dhe është 1.4 kilometra i gjerë, do të kalojë pranë Tokës nesër, dhe NASA e klasifikoi atë si “potencialisht të rrezikshëm”.

Asteroidi i quajtur “2016 AJ193” do t’i afrohet Tokës në orën 17.10 CET, dhe astronomët e NASA -s do ta zgjojnë atë nga 20 deri më 24 gusht me ndihmën e radarit, raporton portali “Firstpost”.

Shtë një asteroid me madhësi të mesme dhe do të kalojë pranë Tokës në një distancë prej 3.4 milion kilometrash, e cila, duke folur astronomikisht, është mjaft afër, prandaj NASA e karakterizon atë si “potencialisht të rrezikshëm”.

Për një pamje më të gjallë, ky asteroid është 1.5 herë më i madh se Burj Khalifa, më shumë se tre herë më i madh se Empire State Building dhe më shumë se 4.5 herë më i madh se Kulla Eifel.

Asteroidët, sipas këtij portali, kanë qenë gjithmonë një shkak shqetësimi për astronomët në të gjithë botën.