“Një javë me njërën, një javë me tjetrën” historia e burrit te “vertete” shqiptar me dy gra

Një histori nga ato më të rrallat shqiptare, jashtë normales por që ka ndodhur dhe vazhdon.Megjithe grate jane shume xhe loze dhe nuk e pranojne dicka te tille.

Biles ato pranojne me mire nje burr me shume te das hura se sa nje burr me 2 gra.Kjo eshte tradita e re shqiptare.Por njerezit jane te lire te zgjdhin cte duan ne jeten e tyre.

Quhet Dem Mula 63 vjeç dhe është nga fshati Dobrun i Hasit në veri të Shqipërisë, dhe ai ka dy gra.

Pas gruas së tij të parë Hatixhes, Dem Mula, vendosi të marrë një grua të dytë, Nazmijen, pasi me gruan e parë nuk bënte dot fëmijë. Por as me gruan e dytë nuk arriti të kishte një fëmijë. Në fund ai vendosi t’i mbajë të dyja gratë e tij.

Por sic e përshkruajnë të dyja gratë, ato nuk kanë asnjë xhelozi me njëra-tjetrën, madje bashkëshortin e ndajnë në mënyrë të barabartë, ne dhoma të ndara sigurisht.

‘Sa çifte ka kështu… ne s’jemi as të parët as të fundit”, thotë Hatixhja.
“Siç e kemi ne në Veri, një javë njëra, pastaj tjetra”, thotë 63-vjeçari me dy gra.