Njëzet nga fotografitë më të fuqishme të realizuara në javët e para të agresionit rus në Ukrainë

Që kur Rusia nisi një agresion ushtarak në shkallë të plotë në Ukrainë më 24 shkurt 2022, mijëra civilë kanë vdekur dhe miliona ukrainas janë detyruar të largohen nga vendi i tyre.

Lufta është konflikti më i madh ushtarak në Evropë që nga Lufta e Dytë Botërore dhe ka sjellë “telashe” edhe në ekonominë globale.

Dhe fotografët në mbarë botën kanë kapur disa momente të konfliktit, dhunën dhe efektin që ka pasur lufta tek civilët dhe peizazhet e Ukrainës, përcjell Telegrafi.

Rolet e tyre janë më të rëndësishme se kurrë – të regjistrojnë realitetin e ashpër të situatës dhe të përpiqen ta raportojnë atë në pjesën tjetër të botës.

Në këtë drejtim, Euronews ka sjellë 20 fotografitë më të fuqishme dhe më prekëse nga dy muajt e fundit të agresionit në Ukrainë. /Telegrafi/