O Zot i madh! Bändat nis konfliktet, raportohet për 100 jetë të humbura dhe 80 veta janë në gjendje kritike

Të paktën 116 persona janë vr arë dhe 80 të tjerë janë pla gosur gjatë një beteje midis ba ndave në një bu rg në atë që është përshkruar si mas akra më e keqe e bur gut në historinë e Ekuadorit.

Presidenti Guillermo Lasso shpalli një gjendje të jashtëzakonshme në sistemin e bur gjeve të vendit, duke lejuar qeverinë të vendosë policinë dhe ushtarët në bur gje. Autoritetet thanë se dhuna e së martës në bur gun Litoral në qytetin bregdetar të Guayaquil u shk aktua nga ba ndat e lidhura me kartelet ndërkombëtare të dr ogës që luf tonin për kontrollin e vendit.

Ata shtuan se ishte dh una më e keqe e parë ndonjëherë në sistemin e bur gjeve të Ekuadorit, me të paktën pesë prej atyre të vd ekurve të cilëve u është pr erë koka. Lasso tha se ajo që po ndodhte në bu rgun Guayaquil ishte “e keqe dhe e tr ishtuar” dhe se ai nuk mund të garantojë që autoritetet të rimarrin kontrollin.