O Zot i madh ç’po ndodh kështu! Uji po merr para çdo gjë në këtë vend/ Ka shumë jetë të humbura

Pë rmbytjet e befasishme në Tennessee të Shteteve të Bashkuara kanë shkaktuar 21 humbje jete, ndërsa 20 persona konsiderohen të zh dukur nga autoritetet

“Brenda pak ditëve, kemi pasur humbje të mëdha jete nga këto evente shka/tërruese”, tha i tr onditur kreu rajonal i po licisë, Grant Gillespie. Guvernatori Bill Lee nga ana tjetër foli për momente katastrofike në zonën Waverly, ku ujërat e furishëm kanë shkulur shtëpitë nga themelet, ndërsa makinat i hidhnin tej si të ishin lodra.

Një prej familjeve, shtëpinë e të cilave ujërat e morën me vete, ishte ajo e Casey Hipshire. Gruaja rrëfeu për CNN se ishin brenda banesës kur ndodhi një gjë e tillë. “Po bënim gati çantat, gjithçka ndodhi shumë shpejt. Nuk kuptuam asgjë, vetëm kur e pamë shtëpinë të mbushur me ujë. Na mbërriti deri tek gjo ksi. Ajo u shkul nga themelet dhe unë, im shoq e djali ynë 8 vjeçar ishim brenda. Thy em xhamin e dritares së kuzhinës e u ngjitëm në çati sa më shpejt që mundëm”, rrëfeu gruaja.