Pasuri marramendëse, vila, apartamente e luks, Ulsi Manja nxjerr top 10 gjyqtarët e prokurorët e korruptuar

Ministri i Drejtësisë Ulsi Manja ka bërë publike listën e 10 gjyqtarëve dhe prokurorëve të cilët janë shkarkuar nga Vettingu apo janë dorëhequr nga sistemi i drejtësisë për shkak të frikës nga Vetting-u.

Manja tha se ka ardhur koha që të kryhen hetime dhe të zbardhet e vërteta, pasi sipas tij nuk mund të rriskojnë aspiratën e shqiptarëve për një drejtësi të pavarur, vetëm se drejtësia e re heziton të kryejë funksionet kushtetuese dhe ligjore.

“Po ju jap disa shifra. Nga 197 prokuror dhe gjyqtar të larguar edhe 50 të dorhhequrit nga Vetting. Aty është kontingjenti që po skadon ndjekja penale. Po ju rendis top listën e 10 gjyqtarëve dhe prokurorëve. Dhe nuk mund të themi se nga e kanë marrë gjithë këtë pasuri. Lista hapet më një subjekt 857 milion lekë të vjetra. Apo 714 mijë euro. Në jetën e vetë ka bërë vetëm punën e prokurorit. Lista vijon me 800 milion lekë të vjetra. Ky i dyti jo vetëm ka fshehje pasurie ka edhe lidhje me botën e krimit. I treti me 631 milion. I katërti me 600 milion lekë të vjetra bashkëshortja e tej në renditje e pesta ka 500 milion lekë të vjetra. I gjashti 460 milion dhe i dhjeti me 155 milion të vjetra. Top Lista. Por të gjitha kanë probleme.”

“Doni apartamentet. Një tjetër ka 13 apartamentë vila e dyqane. Tjetri ka tre vila. Vijon tjetri me vila dyqana e biznese. Tjetri ka ndërtuar dhe vilën pa leje në tokën e dikujt tjetri. Doni tjetrin me tre vila. Po prapë një tjetër me tre shtëpia dhe një vilë.” tha Ulsi Manja.