Për t’u marrë shembull! Qytetari pastron i vetëm një pjesë të bregdetit në Sarandë: Shpresoj të sensibilizoheni!

Ndotja e bregdetit shqiptar është bërë një problem madhor përsa i përket turizmit në vend. Neglizhenca e autoriteteve përkatëse, por edhe papërgjeshmëria e qytetarëve shpesh herë na ofrojnë pamje që nuk duam t’i shohim në bregdetin e bukur shqiptar. Mirëpo, ka edhe nga ata qytetarë të cilët përpiqen të japin një shembull të mirë. I tillë është edhe një qturisti në Sarandë, i cili ka pastruar një pjesë të bregdetit dhe ka bërë thirrje që nisma të tilla të ndërmerren nga të gjithë.

Mesazhi i tij:

Une jam per vete turist por jam rritur ne kete Qytet (Sarande) me vjen shume keq qe njerzit e ndotin keshtu dhe iu duket normalitet . Une e pastrova vete dhe vura cadren time dhe i tregova vajzes time 3 vjece qe ajo pamje nuk eshte Normalitet dhe nuk duhet te neglozhojme kur shikojme raste te tilla . Une e bera detyren time edhe shpresoj qe njerzit te fillojne ti shikojne gjerat ndryshe dhe ta duam vertet kete vend …. shpresoj njerzit te sensibilisohen sadopak po e postuat se eshte vertete nje papergjegjshmeri e madhe persa i perkez plehrave gjat sesonit … . Flm