Pesë vjet më parë ky fëmijë pushtoi të gjithë botën – sot nuk do ta njihni!

Një histori që preku gjithë botën

Kur e takoi për herë të parë pesë vjet më parë dhe e çoi në kamp, ​​fëmija ishte aq i rraskapitur sa mendoi se nuk do të mbijetonte.

Por Shpresa sot është një djalë i shëndetshëm dhe i lumtur falë Anya e cila ka shpëtuar shumë fëmijë vitet e fundit.

Fotoja më e trishtuar e djalit Shpresa (Shpresa)

Kanë kaluar pesë vjet që kur e gjithë bota u trondit nga një foto nga Nigeria ku shihej humanistja daneze Anya Ringren Lowen dhe një djalë trevjeçar i uritur dhe i dobësuar i lënë në rrugë.

Anya i shpëtoi jetën, dhe djali tre vjeçar i cili u emërua Shpresa (Shpresa) sot është një djalë i shëndetshëm dhe i lumtur.

Fotoja e Anjës duke i dhënë atij ujin u bë më 30 janar 2016 dhe për një kohë të shkurtër u mblodhën dy milion dollarë për ndihmën e tij. Kur kjo grua e gjeti, djali menjëherë e çoi në një kamp ku iu dha ndihma e nevojshme. Në atë moment, shëndeti i tij ishte aq i keq sa askush nuk e dinte nëse ai do të mbijetonte.

Fisi nigerian në të cilin lindi djali e dëboi atë nga komuniteti, duke e konsideruar atë një fëmijë të aftë.

Kur ky humanist gjeti fëmijën, ajo u refuzua dhe u la të vdiste, e vetme, pa ushqim, ujë dhe rroba.

Por për fat të mirë i vogli u takua me Anya.

Atij iu dha emri Shpresa dhe një shans për një jetë të re.

Pesë vjet më vonë, Anya është nëna e tij dhe ai është i shëndetshëm dhe i lumtur. Ajo e ndihmoi atë ashtu si ndihmoi shumë fëmijë të tjerë.

Sipas tij, Anya thirri gjithashtu organizatën e re humanitare që ajo themeloi (Land of Hope) ku ndihmon fëmijët e tjerë nga Nigeria.

Ai një herë njoftoi në profilin e tij në Facebook se Hope ishte kumbari i dasmës së një anëtari të stafit.

Me atë rast, ajo publikoi disa fotografi.

Shpresa është shtatë vjeç sot, shkon në shkollë dhe është shumë e talentuar në vizatim. Sipas “Mirror” britanik, shumë e quajnë Picasso i vogël, dhe disa nga pikturat e tij janë shitur tashmë.

Punonjësi i ndihmave kohët e fundit i dha fund biografisë së saj të Nënave Witch dhe thotë se situata e sigurisë në Nigeri është përkeqësuar për shkak të pandemisë dhe koronavirusit. Por “Toka e Shpresës” është një vend i sigurt.

“Tani që shoh fotot e Shpresës, shpesh kam lot në sy. Jo nga trishtimi, por nga gëzimi. Sidomos kur shoh sa është rritur. Kur sheh foton që unë po i jap ujë, tregon me vete dhe qesh. “Shpresa tani më në fund ka gjetur paqen e tij.”

Ajo shton se është e vetëdijshme që nuk mund të shpëtojë të gjithë fëmijët në këtë botë, por me ndihmën e njerëzve të mirë, jeta njerëzore do të thotë një këmbë absolute për të.

Në disa fise afrikane edhe sot besohet se disa fëmijë janë fajtorët më të mëdhenj të varfërisë në familje – prandaj ata janë etiketuar të papërshtatshëm dhe të refuzuar nga shoqëria.

“Dhe nëse lihen të pambikëqyrur në rrugë, ata fëmijë janë të ekspozuar ndaj natalizmit”, paralajmëron Ringren Lowen.