Po de po: Paga mesatare mujore në Zvicër është hiç më pak se 6 mijë e 538 franga

Cilat profesione paguhen më shumë dhe cilat më pak në Zvicër.

Platforma e pagave Lohncomputer liston vlerësimet mesatare të fitimeve mujore të nxjerra nga sondazhe të ndryshme të pagave, përcjell albinfo.ch.Këtu janë vetëm disa shembuj:

Avokati: 9,300 franga

Kontabilist: 8,125 franga

Mësues: 7,292 franga

Punonjësi i bankës: 6,750

Arkitekt: 6,250 franga

Infermierja: 5,667 franga

Kontabilist: 8,125 franga

Mësues: 7,292 franga

Punonjësi i bankës: 6,750

Arkitekt: 6,250 franga

Infermierja: 5,667 franga

Marangoz: 5,150 franga

Parukeri: 4,375 franga

Disa profesione paguhen më shumë dhe disa më pak.

Profesioni, Paga mesatare mujore bruto (CHF)

Akomodimi dhe shërbimi i ushqimit 4,413

Shërbimi administrativ dhe mbështetës 5,238

Arte, argëtim dhe rekreacion 6,655

Ndërtimi 6,200

Aktivitetet financiare dhe të sigurimit 9,402

Shëndeti i njeriut dhe puna sociale 6,178

Informacion dhe komunikim 8,705

Prodhim 6.436

Profesionale, shkencore dhe teknike 7,843