Prindërit me ngjyrë lindin një fëmijë të bardhë me sy blu, Shikojeni VIDEO

Ben dhe Angela Ihegboro janë nigerianë me lëkurë të zezë me sy të zi dhe flokë të zeza. Disa vjet më parë, ata emigruan në Angli dhe patën dy fëmijë të zinj si ata, para se Anxhela të mbetej shtatzënë për herë të tretë. Kjo nënë ishte e tronditur, veçanërisht pasi ishte vajza e tyre e dytë e vogël.

Një lindje befasuese
Shtatzënia e Anxhelës shkoi mirë dhe gjithçka po shkonte sipas planit derisa Nmachi i vogël lindi në një spital në Londër. Kur ajo lindi, të gjithë ata që morën pjesë në lindje dëshmuan diçka krejt të çuditshme: foshnja nuk dukej si prindërit e saj.

Vajza e vogël ishte bjonde me sy blu dhe efekti ishte lëkurës çehre të bardhë rozë që do të kishte qenë mjaft si’il normal kishte vepruar në një fëmijë evropiane. Sidoqoftë, ajo ishte me prejardhje nga prindër afrikano -zi dhe gjak nigerian.

Të tronditur, prindërit dhe mjekët nuk i hoqën sytë nga fëmija, aq e pabesueshme ishte kjo lindje.

Pyetjet
Të gjithë i bënin vetes një mori pyetjesh. Si mund të lindë një fëmijë i bardhë nga prindërit zezakë? Si ishte e mundur kjo? Çfarë kishte ndodhur? U ngritën dyshime për origjinën e vërtetë të vajzës, por babai, Ben, shkurtoi dyshimet: “Sigurisht që ajo është e imja. Gruaja ime është besnike ndaj meje. Dhe edhe sikur të mos kishte qenë, fëmija nuk do të dukej kështu. ”

Nmachi ishte me të vërtetë vajza biologjike e Ben dhe Angela dhe mjekët u detyruan të përballen me faktet. Për të shpjeguar ndryshimin tek fëmija, ata hipotezuan se ajo kishte një ose më shumë paraardhës të bardhë dhe se ajo mbarti rezultatin e zgjimit të gjeneve të bardha që kishin mbetur në gjumë për disa breza.

Sido që të jetë, Ben dhe Angela janë të lumtur që kanë lindur një vajzë të shëndetshme, pavarësisht se si duket apo çfarë ngjyre ka ngjyra e lëkurës së saj. Ata e duan atë me gjithë zemrën e tyre dhe e rrethojnë me kujdes dhe dashuri.

Prindërit zezakë që lindin një fëmijë të bardhë
Jeta, në bukurinë dhe përsosjen e saj, nuk funksionon matematikisht apo mekanikisht si një makinë. Përkundrazi, është e mbushur me nuanca dhe mistere, të cilat ne jemi larg nga të kuptuarit. Gjenetika është një nga ato fusha që na rezervon surpriza çdo ditë dhe që dëshmon të jetë gjithnjë e më tërheqëse sa më shumë që i studiojmë ato.

Familje të jashtëzakonshme si Ben dhe Angela na tregojnë se çdo qenie njerëzore është unike dhe se pamja e një personi është rezultat i një procesi të padepërtueshëm përtej nesh.

Pranoni tek të tjerët si në veten tonë atë që nuk varet nga ne
Unshtë e padrejtë të diskriminojmë këdo bazuar në kritere të tilla si pamja, familja apo origjina jonë, sepse ne nuk zgjedhim asnjë prej tyre. Sidoqoftë, ne mund të veprojmë sipas asaj që bëjmë me gjithë këtë.

Ne kemi fuqinë për të formuar sjelljen tonë dhe për të vepruar ashtu siç zgjedhim. Opinionet tona, vullneti dhe veprimet tona varen vetëm nga ne, prandaj na takon neve t’i marrim ato në dorë dhe të bëjmë më të mirën nga ajo që jemi të aftë.