Reagimi origjinal kundër pre̩rjes së pyjeve, 70 gra “martohen” me pemët vendase

Sipas mediave të huaja, organizatorët mjedisorë planifikuan ceremoninë në përgjigje të një kërkese planifikimi që do të ndërtojë 166 apartamente aty ku aktualisht gjenden 74 pemë.

Siç bëhet e ditur, çdo nuse mbante veshur fustane nusërie nga një numër i kulturave të ndryshme. Edhe pse martesa nuk është “ligjërisht e detyrueshme”, gratë janë të sigurta se po e bëjnë zërin e tyre të dëgjohet në lu ftën për të ruajtur natyrën lokale.

“Të martohesh me një pemë është një privilegj absolut. Nuk është vetëm një gjest sentimental, është shumë domethënës dhe simbolik”, thotë aktivistja dhe ‘nusja’ Suzan Hackett, e cila jeton në atë zonë.

“Pemët janë shembuj të pastër të dashurisë së pakushtëzuar, e cila përshtatet aq bukur me të gjithë idenë e martesës. Martesa është për jetën, frymëmarrja është për jetën”.

Ndryshe, siç bëhet e ditur, vetëm në vitin 2020, Mbretëria e Bashkuar humbi 4,150 hektarë nga pyjet e saj natyrore, shpesh për të hapur rrugë për ndërtime private.