RRËQETHËSE! Nuk e lejojnë të kalojë kufirin, punëtori nga Shqipëria me lot në sy: Jam i sëmurë, mora borxh për tamponin, unë 20 euro marr në ditë (video)

Një prej punëtorëve që nuk ka mundur të kalojë në doganën e Hanit të Hotit ka deklaruar se është i sëmurë. Punëtori me lot në sy shprehet se edhe pse në gjendje jo të mirë shëndetesore ai do të punojë por nuk është lejuar që të kalojë. Punëtori duke lotuar shprehet se ka marrë para borxh për të bërë testin e shpejtë në doganë qe kushton 20 euro dhe eshte i vlefshem vetëm për 48 orë.

‘Më rrejnë më mashtrojnë, shi si më janë bo durët. Unë për 20 euro punoj tan ditën, unë jam sakat. Vetem me na vjedh. Nuk me lanë me kalu, borxh i kam marrë 20 euro– tha punëtori me lot në sy. ‘Jam vet i 5-ti dhe shpi me qera’- shton më tej ai.

Masat e reja Anti-Covid që kanë hyrë në fuqi në shtetin fqinj Mali i Zi, kanë shkaktuar prej dy ditësh bllokim të punonjësve ditorë në pikën e kalimit të Hanit të Hotit. Ata nuk mund të kalojnë kufirin nëse nuk kanë bërë vaksinat apo të kenë një test PCR të 72 orëve të fundit.