Rusia prezanton nëndetësen që shkakton ‘tsunami radioaktiv’! Shkatërron qytetet bregdetare

Marinës ruse iu dorëzua dje një nëndetëse e pajisur me silurë aq të fuqishme sa mund të shkaktojnë një ‘tsunami radioaktiv’

Nëndetësja 184 metra, 30,000 ton, është nëndetësja më e madhe e ndërtuar në 30 vjet dhe mund të vendosë gjashtë dronë të silurës bërthamore, raporton Instituti Detar i SHBA-së News .Anija besohet të jetë e pajisur me deri në gjashtë silurë me armë bërthamore, secila e aftë të mbajë koka luftarake me një fuqi shpërthyese deri në 100 megaton – të cilat mund të shkaktojnë shkatërrim radioaktiv nëse përdoren kundër qyteteve bregdetare.

Këto armë pa pilot mund të prodhojnë një tsunami deri në 500 m të lartë dhe janë ndërtuar për të shkaktuar ndotje radioaktive shkatërruese.

Silurat janë krijuar për të shkatërruar qytete bregdetare të rëndësishme ekonomikisht duke krijuar zona të gjera të kontaminimit radioaktiv, duke i bërë ato të papërdorshme për një kohë të gjatë për veprimtari ushtarake, ekonomike ose të tjera, sipas një dokumenti rus të përkthyer nga BBC në 2015.

Belgorod është një nëndetëse me raketa Oscar-II, e cila është modifikuar për të kryer misione të fshehta dhe për të mbajtur silurët e mëdhenj bërthamorë Poseidon.

Komandanti i Përgjithshëm i Marinës Ruse, Nikolay Tevmenov, tha në ceremoninë e dorëzimit të nëndetëses dje, më 8 korrik, se ajo do të përdoret për ‘kërkime dhe ekspedita shkencore’, por pyetja që bëjmë të gjithë është se sa i besueshëm është komandanti?!