Shkencëtarët: Njerëzit mund të jenë alienë!

Jeta në Tokë mund të ketë ardhur nga një planet triliona milje larg, sugjerojnë shkencëtarët, që do të thotë se ne mund të jemi alienë.

“Blloqet ndërtuese” kimike të ADN-së sonë janë zbuluar për herë të parë në asteroidët që goditën planetin tonë miliarda vjet më parë.

Humans will discover alien life ‘within 10 to 15 years’, astronomer predicts – Mirror OnlineKjo do të thotë se “fara e jetës” ndoshta është mbjellë këtu nga dikush tjetër në univers.

Profesor Yasuhiro Oba i Universitetit Hokkaido, Japoni, tha për mediat e huaja:

Ne gjetëm një gamë të larmishme materialesh organike, duke përfshirë nukleobazat (blloqet tona themelore të ndërtimit të jetës).
Aliens Could Watch Earth From Hundreds Of Star Systems, Scientists Say : NPR

Mostrat nga tre meteoritë të pasur me karbon, të quajtur Murchison, Murray dhe Tagish Lake, u analizuan duke përdorur teknikat më të mira.

“Ne besojmë se fluksi i këtyre substancave organike luajti një rol të rëndësishëm në evolucionin e jetës në Tokë”-shtoi ai.