Shqipëria në BE”/ Rama jep lajmin e shumëpritur për mbi 3.5 milionë shqiptarë….

Shqipëria do ndahet nga Maqedonia në rrugën e saj drejt Bashkimit Europian. Lajmi është konfirmuar nga Edi Rama i cili u shprehe se nëse Bullgaria nuk e heq veton ndaj Maqedonisë, vendi ynë do të kërkojë ndarjen në çdo instancë të BE.

Ndërkohë edhe në pyetësorin e Këshillit Kombëtar, 67 % e shqiptarëve kanë votuar por ndarjes së Shqipërisë nga Maqedonia e Veriut gjatë procesit të integrimit në BE.

“Do kërkojmë ndarjen nga Maqedonia e Veriut. Do e bëjmë në çdo instancë dhe në çdo qeveri të BE. Shqipëria nuk mund të presë të zgjidhe sherret me komshinjtë për tu ulur në konferencë me BE” tha Rama.