Si kanë mundur ta bëjnë/ Prindërit va.rrosin të gjallë foshnjën 5 ditëshe, nuk e donin vajzë, e shpëtoi qenushi

Një rojë sigurie po bënte kontrollin rutinë në një pyll të Rusisë, kur papritur dëgjoi të qara bebesh. Ai ndoqi zërin që e çoi drejt një gr ope me dhè të freskët. Aty shqoi duart e vogla që lëviznin jashtë dheut, të mbuluara me insekte, baltë e gjethe të k albura.

I tr ond itur, ai e nxori fëmijën që ishte gro posur me një çantë dhe e dërgoi në s pit al, ku njoftoi po lici në. Foshnja kishte vetëm pesë ditë që kishte lindur.

Foshnja, e quajtur Kristina, ishte në gjendje shumë të rë ndë, pasi ishte mbuluar me të pi ckuara nga insektet dhe milingonat, të cilat i kishin hyrë thellë në veshë e deri në sy