Të tjera pamje rrëqethëse nga Turqia/ Uji vazhdon të marrë para çdo gjë, luten për ndihmë

Përm bytjet e shkaktuara nga reshjet jashtëzakonisht të mëdha të shiut po shkatë rrojnë bregdetin verior të Turqisë, duke shembur një urë dhe duke lënë fshatrat pa energji elektrike.

Pë rmbytjet të mërkurën erdhën pasi disa nga zja rret më të mëdha në historinë e Turqisë u përhapën në jugperëndim.

Transmetuesi shtetëror TRT Haber tha se një person v diq nga një su lm në ze mër në provincën veriore të Bartin mes përm bytjeve dhe punonjësit e urgjencës po kërkonin një person tjetër që ishte zhd ukur.

13 persona u lë nduan gjithashtu pasi ura u shemb në Bartin dhe kishte ndërprerje të energjisë në 12 fshatra, tha Presidenca e Menaxhimit të Fatkeqësive dhe Emergjencave (AFAD).

Në provincën Sinop, 240 km në lindje të Bartin, një shtëpi u s hemb për shkak të pë rmbytjes dhe makinat mbetën të bllo kuara në ujë.