Tronditëse! Ndërron jetë një tjetër fëmijë në spitalin e Selanikut prindërit akuzojnë mjekët

Ngjarja e dytë tragjike e regjistruar brenda pak ditësh në një spital të Selanikut, me vdekjen e një djali 7-vjeçar, bëri që nëna e Katerinës 3-vjeçare të shpërthejë për vdekjen e papritur të fëmijës së saj për të cilat ende nuk janë dhënë përgjigje.

Sips Proto thema, ditën e djeshme dosja mjekësore e 3-vjeçes i është dorëzuar familjes dhe konsulenti teknik është duke e studiuar atë. 3-vjeçarja ishte e shtruar prej 11 ditësh në spitalin Papageorgiou para se mjekët të vendosin se ajo duhet të transportohet në Hipokratit për t’u intubuar në ICU.

Nëna e Katerinës fatkeqe foli e indinjuar, duke thënë se kanë një kapsulë të përbashkët me prindërit e 7-vjeçarit e cila është identike me atë që ju dha të bijës. Sipas saj fëmija i saj nuk kishte asnjë problem shëndetësor në të kaluarën.

“Pas mundit dhe vuajtjeve morëm dosjen mjekësore nga AT. Toumpas dhe do të vlerësohet nga konsulenti ynë teknik. Shpresojmë dhe presim në përfundimin e saj dhe të mjekes së AHEPA -s për të zbuluar se çfarë ndodhi me fëmijën tonë. Dëshiroj të shpreh ngushëllimet e mia për prindërit e 7-vjeçarit që mësuan se ai humbi jetën. Kemi një kapsulë të përbashkët me këta prindër. Ju lutem zbuloni se çfarë ndodh me fëmijët tanë në vitet 2022. Katerina ishte një fëmijë plotësisht i shëndetshëm. Ajo ishte plotësisht e vaksinuar për moshën e saj dhe nuk kishte patur asnjë infeksionesh apo çrregullimesh”-tha ajo.

Drejtori i 2-të ICU të spitalit “Papanikolaou”, Nikos Kapravelos ka folur për vdekjen e dy fëmijëve të vegjël në Selanik, por edhe për shkaqet e sëmundjeve. Kapravelos foli fillimisht për vdekjen e papritur të një fëmije 7-vjeçar në Selanik.

“Vdekja si e 7-vjeçares ashtu edhe e 3-vjeçares që humbi jetën nga vdekja e papritur po hetohet.

Është padyshim një infeksion i fshehur. Në spitale nuk shohim pacientë me sëmundje të mëparshme, ata infektohen papritur dhe humbasin jetën. Pas një vdekjeje të papritur qëndrojnë shumë infeksione, dhe infeksione nga sëmundje të ndryshme. Megjithatë, këto raste janë të rralla, por jo se nuk ekzistojnë. Për shembull, myku candida auris nuk kërcënon shëndetin publik, ka të bëjë me spitalet dhe duhet të kenë shumë kujdes. Rasti i 3-vjeçares mund të ketë qenë edhe një sindromë pas infeksionit me koronavirus. Edhe pse fëmija nuk ishte i infektuar, prindërit e tij kishin kaluar dhe në serumin e fëmijës u gjetën antitrupa të koronavirusit,”-tha Kapravelos.