Turku provon të pamundurën: Nis në hapësirë një pjatë me kebap

Një pronar restoranti turk u përpoq të dërgonte në hapësirë ​​një pjatë me kebap Adana, një nga pjatat turke të listuara si një nga gatimet tradicionale më të mira në botë, me një tullumbace heliumi. Yasar Aydin, një pronar restoranti në provincën jugore të Adanas në Turkiye, donte të dërgonte një pjatë me kebap Adana në hapësirë ​​për të promovuar shijen unike të qytetit. Pasi kontaktoi institucionet dhe organizatat e nevojshme, Aydin e vendosi pjatën e kebapit Adana, të cilën e përgatiti në restorantin e tij, në një tavolinë të veçantë me një aparat fotografik dhe pajisje gjurmuese.

Me shumë entuziazëm u tentua që tavolina të dërgohej në hapësirë ​​me një tullumbace speciale me helium. Megjithatë tullumbaci që u ngjit në një lartësi prej rreth 38 kilometrash, shpërtheu pas 5 orësh fluturim. Për shkak të tullumbacit që shpërtheu para se të arrinte në hapësirë, pjata e kebapit u ul në det me një parashutë në provincën e Hatay, rreth 75 kilometra nga Adana. Pjata e kebapit, e cila u gjet nga Yasar Aydin dhe ekipi i tij rreth 8 kilometra larg bregut të distriktit Payas falë pajisjes gjurmuese, u kthye në restorantin në Adana për t’u ekspozuar. Gjatë festës që bëri në restorantin e tij, Aydin u shpreh i lumtur me këto fjalë:

Vendosa të dërgoja një pjatë kebap në hapësirë ​​sepse doja që ajo të ishte e para. Kontaktova me një kompani të hapësirës ajrore. Dhe ata më thanë se mund ta bënin këtë punë. Dhe ne e bëmë atë së bashku. Ishte shumë e këndëshme.