Vuçiqi: Rroftë populli ynë në Kosovë, rroftë Serbia

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, thotë se vrasësit e civilëve serbë nuk do të kenë paqe sa të jenë gjallë.

“Bogdan Bukumirić është një njeri të cilin shqiptarët, 18 vjet më parë, u plagosën rëndë, ndërsa vranë dy nga miqtë e tij Pantelija dhe Ivan, u vranë dhe u plagosën vetëm sepse i përkisnin popullit serb. Pastaj djali pesëmbëdhjetëvjeçar Bogdan u godit me tetë plumba dhe shqiptarët dhe bashkësia ndërkombëtare nuk i gjetën kurrë ata që kryen atë krim të rëndë”, ka shkruar Vuçiqi në Facebook.

Sipas tij, Bogdan ka vite që po përpiqet të kthehet në shtëpi.

“Dhe si president i Serbisë besoj se do të kem forcën ta ndihmoj disi. Gjithashtu, i premtova Bogdanit se do të flisja me përfaqësuesit e të gjitha autoriteteve tona kompetente për të ofruar shpërblime shtesë për çdo njohuri të krimit rrëqethës nga Bistrica dhe se kërkimi për kriminelët nuk ndërpritet kurrë, dhe se vrasësit e dinë se derisa janë gjallë nuk do të kenë paqe.

Rroftë populli ynë në Kosovë, rroftë Serbia”, ka shkruar Vuçiq.

Së fundi, kthimi i një qytetareje serbe në Gjakovë është përcjellur me kundërshtime të shumta