Yuri Kim takon Belinda Ballukun: Do ndërmarrim veprime të çrrënjosim korrupsionin

Pasi mori postin si zv/kryeministre, Belinda Balluku ka patur një takim me ambasadoren amerikane, Yuri Kim.

Kim thekson në një postim në Twitter se ajo e uroi për postin e ri dhe në kuadër të forcimit të sfidave të ushqimit dhe energjisë së shkaktuara nga lufta.

Ajo thotë se tashmë do të çrrënjosin korrupsionin dhe pret që zyrtarët të do veprojnë sipas standardeve më të larta për të zbatuar reformën në drejtësi. Ndër të tjera shkruan se do ndërmarrin veprime për ta zhdukur atë.

POSTIMI I YURI KIM

“Sot u takova me Belinda Ballukun për ta uruar për portofolin shtesë si zëvendëskryeministre. Ne mezi presim forcimin e bashkëpunimit në të gjitha frontet, duke përfshirë përgjigjen ndaj sfidave ndaj sigurisë së ushqimit dhe energjisë në shkallë globale të shkaktuar nga lufta e pajustifikuar e Rusisë kundër Ukrainës.

Konfirmuam gjithashtu bashkëpunim të fortë SHBA në lidhje me sulmin e fundit kibernetik kundër Shqipërisë. Ekspertët amerikanë nga agjenci të ndryshme po mbështesin përpjekjet e Shqipërisë për të kryer mjekësi ligjore të plotë; rritja e sigurisë kibernetike për të mbrojtur qeverinë dhe qytetarët; dhe parandaloni përsëritjen.

Theksova rëndësinë e hapave më konkretë për të çrrënjosur korrupsionin, për t’u siguruar që zyrtarët të veprojnë sipas standardeve më të larta dhe të zbatojnë reformën në drejtësi. Si Biden e ka bërë të qartë, SHBA e sheh korrupsionin si një kërcënim për sigurinë kombëtare dhe ne do të ndërmarrim veprime në përputhje me rrethanat”, shkruan Kim.