Zbulohet ligji i fshehtë në ushtri: Ushtarët duhet të bëjnë dush me transgjinorët

Një dispozitiv trajnimi i ushtrisë i marrë nga Breitbart News udhëzon ushtarët që të bëjnë dush me anëtarët transgjinorë të seksit të kundërt edhe nëse këta të fundit nuk i janë nënshtruar një tranzicioni kirurgjik seksual.

Dispozitivi i trajnimit udhëzon ushtarët se çfarë të bëjnë nëse takojnë një ushtare femër e cila identifikohet si mashkull por që nuk ka ndryshuar seks në mënyrë kirurgjikale dhe ka ende “organin gjenital femëror”.

Dispozitivi, i titulluar “Kazermat, banjat dhe dushet e stërvitjes së ushtarit/njësisë”, shkruan:

Pas kalimit nga femra në mashkull (që nuk përfshin operacionin e ndryshimit të seksit) dhe ndryshimin e shënjuesit të gjinisë, një ushtar transgjinor fillon të përdorë kazermat, banjën dhe ambientet e dushit për meshkuj. Për shkak se nuk i është nënshtruar një ndryshimi kirurgjik, ushtari ka ende organet gjenitale femërore.

Diapozitivi udhëzon ushtarët: “Ushtarët duhet të pranojnë kushtet e jetesës dhe të punës që shpesh janë të ashpra, primitive dhe të karakterizuara nga pak ose aspak privatësi. Kuptoni se kushdo mund të ndeshet me individë të tillë në baraka, banja ose ambiente dushi me karakteristika fizike të seksit të kundërt.

U thotë gjithashtu ushtarëve se duhet të “respektojnë shqetësimet e privatësisë dhe modestisë së të tjerëve”, por “Ushtarët transgjinorë nuk u kërkohet ose nuk pritet të modifikojnë ose rregullojnë sjelljen e tyre nëse ata nuk ‘përshtaten’ me ushtarët e tjerë.”

Dispozitivi i trajnimit paralajmëron ushtarët se shkeljet e politikave mund të rezultojnë në masa disiplinore sipas Kodit Uniform të Drejtësisë Ushtarake.