Zot na mbaj doren.. / Pamje rrënqethëse nga Turqia. Uji po merr para çdo gjë, nuk paska qetësi për ta

Pas zjar reve me pamje apo kaliptike, pjesa veriore e Turqisë është përfshirë nga pë rmbytjet si pas ojë e shirave të dendur.

Për mbytjet god itën krahinat bregdetare të Detit të Zi, Bartin, Kastamonu dhe Sinop. Ata erdhën ndërsa zjar rfikësit në Turqinë jugperëndimore punuan për të shuar një z jarr në provincën Mugla, e cila kalon përgjatë Detit Egje.

Në Bartin, përm bytjet shkatërruan disa shtëpi dhe dy ura, ndërskaq shkaktuan shembjen e një rruge që çonte në krahinën fqinje të Karabukut.Të paktën 13 persona u plagosën kur u shemb një pjesë e një ure.

Punonjësit e urgjencës shpëtuan të paktën 15 persona të bl lokuar në shtëpi ose automjete. Por ata po kërkonin një grua 80-vjeçare në fshatin Akorensokuler shtëpia e së cilës u shemb nga për mbytjet.